“Ik ben niet alleen consument, ik doe ook echt mee.”

Pauline (42) koopt zo vaak mogelijk bij de Patrijs, maar ze woont niet in de buurt.

We hebben een klein vakantiehuisje in Lochem en als we daar zijn, gaan we naar het verslokaal of de boerderij. Ik wil graag aan mijn zoon van 5 laten zijn waar echt voedsel vandaan komt. We zijn samen naar de ‘koeiendans’ in de lente geweest, dat was echt gaaf! Omdat we niet in de buurt wonen, kan ik niet zo vaak naar het verslokaal als ik zou willen. We hebben wel een kaasaandeel, dus de lekkere kaas hoeven we gelukkig niet te missen.

Toen ik las dat er een nieuwe ronde was om deelgenoot te worden, was ik meteen enthousiast. Ik ben al langer betrokken, maar dit is een mooie stap. Door deelgenoot te worden, wordt de boerderij ook een beetje van mij. Zo voelt het echt.

Ik ben niet alleen consument, ik doe ook mee en draag bij.

Soms is het niet makkelijk om duurzaam te leven. Welke keuzes maak je, wat doe je wel en niet? Deze stap was makkelijk en ik geloof dat ik hiermee echt een verschil kan maken.

De Patrijs doet goede dingen, ze laten zien dat het anders moet en ook kán. Ik ben er trots op om hierbij betrokken te zijn. Ik ben blij met de producten, het is echt lekkerder en het geeft me een goed gevoel dat ik hiermee bijdraag aan een beter systeem.

Als je rondloopt bij de Patrijs dan zie je meteen hoeveel werk er al is verzet. Maar je ziet ook hoe belangrijk de steun is. Financieel natuurlijk, maar ook als steuntje in de rug. Zodat ze het niet allemaal alleen hoeven te doen.

Pauline