Gerben Smid schreef zich al in op een certificaat

De eerste inschrijvingen op certificaten zijn al binnen! Gerben Smid, uit wiens koker het idee voor Coöperatie De Patrijs 500 kwam, is één van de eerste deelgenoten en schreef zich al in op een certificaat.

“Ik vind de Patrijs een prachtig voorbeeld om aan andere boeren te laten zien dat het ook anders kan.”

“Ik ben sinds januari betrokken geraakt bij de Patrijs. Ik hoorde toen dat Joanne en Johannes met een financieel gat zaten in hun begroting om de boerderij over te kunnen nemen. Ik bedacht toen het idee om 500 burgers bij elkaar te brengen, door een coöperatieve vereniging te maken van de Patrijs, waar mensen deelgenoot van kunnen worden door zich in te schrijven op een certificaat.

Echt iets bijdragen aan de transitie van de landbouw

Voordelen voor de mensen die zich inschrijven op een certificaat zijn dat ze echt iets kunnen bijdragen aan de transitie in de landbouw. Nog niet eerder heeft een gangbaar melkveebedrijf een transitie van zo’n formaat meegemaakt. Je kunt door lid te worden bijdragen aan vragen van de toekomst: hiermee help je je kinderen of je kleinkinderen. We zijn inmiddels volop aan de slag met dit idee. De eerste inschrijvingen op certificaten zijn al binnen.

Ik zelf schreef me ook in op een certificaat. Dat heeft voor mij met meerdere zaken te maken. Als ik een wandeling maak dan vind ik het fijn om een mooi stuk land te zien. Daarnaast vind ik de Patrijs een prachtig voorbeeld om aan andere boeren te laten zien dat het ook anders kan.”