Deelgenoot Susan Hofs: “De Patrijs zorgt voor gezond voedsel dichtbij én voor een mooie Achterhoek”

Het is heel simpel, dacht Susan Hofs uit Lochem. De Patrijs zorgt voor gezond voedsel dichtbij en voor een mooie Achterhoek. Daarom schreef ze zich in voor een certificaat.

“Ik ben heel blij met initiatieven zoals De Patrijs. Ze zorgen ervoor dat ik heel gemakkelijk aan gezond voedsel kan komen. Met een verkooppunt in Lochem straks is dat dichtbij mijn huis en dan nog eens 24/7. Met gezond voedsel bedoel ik dat het onbespoten is en verbouwd met aandacht voor de biodiversiteit en de bodem. Puur en onbewerkt voedsel is zo belangrijk voor onze gezondheid, het heeft veel meer invloed dan je misschien denkt. Maar buiten dat vind ik het belangrijk dat we duurzaam met onze Achterhoek omgaan. Als ik ooit kleinkinderen en achterkleinkinderen krijg moeten die er ook nog van kunnen genieten.

“Mijn achterkleinkinderen moeten ook nog kunnen genieten van een mooie Achterhoek”

Hart voor natuur

Ik kocht ook een certificaat omdat ik uit ervaring weet hoe lastig het is om een innovatief idee neer te zetten. Het vraagt veel van je om zaken om te gooien en mensen daarbij mee te nemen. Ik heb daarom veel respect voor de ondernemers van De Patrijs en ondersteun ze graag. Zeker als je bedenkt dat die duizend euro voor het certificaat ook financieel meer oplevert dan op de bank. Eigenlijk is het heel simpel: wie hart heeft voor natuur en wat geld op de bank heeft staan, kan zichzelf met een certificaat én mooi voedsel én een goed gevoel geven. ”