“Als het hen niet lukt…wie gaat het dan wel doen?”

Ik ben Ellen Temmink, 32 jaar en woon nu nog samen met mijn man en kind in Hengelo. Later dit jaar gaan we verhuizen en de boerderij van mijn ouders overnemen.

Ik was nooit van plan om die stap te zetten, maar een paar jaar geleden begon het toch te kriebelen om te onderzoeken of ik landbouw en natuur zou kunnen verenigen. De Patrijs is daar een mooi voorbeeld van. Ik wil zelf ook een direct verschil maken en bewustwording creëren.

Wij zijn deelgenoot van de Patrijs geworden, omdat ik geloof dat hun manier van landbouw bedrijven volhoudbaar is voor de toekomst. Agro-ecologisch, lokaal, directe afzet aan de consument… Niet alleen goed voor mens, maar ook voor behoud van biodiversiteit. Alleen het vergt wel wat; niet alleen hard werken maar ook geld! Ik wilde hun beweging steunen, want je kunt zoiets niet alleen. Ik denk dat ze op deze manier een verandering teweeg kunnen brengen en ik help ze er graag bij.

Ik heb vertrouwen in Joanne en Johannes. Als het hen niet lukt… wie gaat het dan wel doen? Wat ik mooi vind aan De Patrijs is dat het eerlijke verhaal verteld wordt. Johannes en Joanne zeggen niet: ‘Wat wij doen is hét antwoord,’ maar laten zien waar ze tegenaan lopen als jonge burgerboerderij. Er gebeuren heel veel mooie dingen, maar niet alles gaat in een keer goed. Doordat ze delen wat er goed gaat én wat er moeilijk gaat, geeft het mij extra vertrouwen dat er wordt bijgestuurd bij uitdagingen. Er is transparantie.

Deelgenoot worden van de Patrijs is niet voor iedereen denk ik. Je moet het wat mij betreft alleen doen als je wil bijdragen aan de landbouwtransitie, waar De Patrijs een antwoord op is. Dan kun je als deelgenoot onderdeel zijn van die beweging.

Het geld wordt geïnvesteerd in professionalisering en is noodzakelijk voor de volgende stap. Als je getriggerd wordt door het verhaal van De Patrijs, raad ik je ten volste aan om ook deelgenoot te worden! Ik verwelkom je graag bij de club.

Ellen Temmink 

www.ellentemmink.nl